Автор: Дъглас Макгрегър, Отказът на Вашингтон да признае легитимните интереси на

...
Автор: Дъглас Макгрегър, Отказът на Вашингтон да признае легитимните интереси на
Коментари Харесай

Вашингтон удължава страданията на Украйна. Байдън затъва като Линдън Джонсън във Виетнам

Автор: Дъглас Макгрегър,
Отказът на Вашингтон да признае законните ползи на Русия в региона на сигурността в Украйна и да договаря за преустановяване на войната е пътят към нескончаем спор и човешко страдалчество.

По време на тирада, произнесена на 29 ноември, съобщи: " Вероятността от война, в която ще участваме, е доста огромна. Твърде висока, с цел да преглеждаме този сюжет единствено хипотетично. " за няколкоседмично образование, само че наблюдаващите във Варшава подозират, че това деяние елементарно може да докара до национална готовност.
Междувременно вътре в администрацията на Байдън пораства загрижеността, че украинските военни старания ще се срутен под тежестта на съветската атака. И защото земята в Южна Украйна дефинитивно замръзва, опасенията на администрацията са оправдани., че съветската готовност и тактичност дават резултат. Той даже загатна, че украинските сили може да не са в положение да устоят на идното съветско нахлуване.
Въпреки това Залужний отхвърли всякаква концепция за съглашение посредством договаряния и вместо това помоли за повече съоръжение и поддръжка. Той упорства, че с 300 нови танка, 600-700 нови бойни машини на пехотата и 500 нови гаубици към момента може да завоюва войната с Русия.

В интерес на истината, военачалник Залужний не моли за помощ, а за нова войска. В това се крие най-голямата заплаха за Вашингтон и неговите съдружници от НАТО. 
Когато нещата вървят зле за външната политика на Вашингтон, същинските вярващи във великата идея постоянно черпят надълбоко от кладенеца на идеологическата самозаблуда, с цел да се подсилят за последната борба. Блинкен, Клейн, Остин и останалите от партията на войната не престават да, без значение от цената. Подобно на “best and the brightest ” (умните и красивите, бел.ред.) от 60-те години на ХХ век те са подготвени да жертват реализма в интерес на пожелателното мислене, за да се топнат в пръските на суетата и саморекламата при обществените си посещения в Украйна, които следват едно след друго.
Този театър плашещо припомня на събитията отпреди повече от 50 години, когато марионетната война на Вашингтон във Виетнам се провали. Съмненията в администрацията на Джонсън с цел да се спаси Сайгон от несъмнено заличаване, изчезнаха. През 1963 година Вашингтон към този момент има 16 000 военни съветници във Виетнам. Идеята, че Вашингтон поддържа държавно управление в Южен Виетнам, което може да не завоюва против Северен Виетнам, беше отхвърлена с лека ръка. съобщи: " Няма да се изтеглим, до момента в който войната не бъде извоювана. "
През пролетта на 1965 година американските военни съветници към този момент умират. Генерал Уестморланд, тогава пълководец на Командването за военна помощ във Виетнам, (Линдън Б. Джонсън): " Все по-очевидно е, че съществуващите равнища на помощ от страна на Съединените щати не могат да предотвратят разпадането на Южен Виетнам... Северен Виетнам настава, с цел да убие... Действайки по искане на южновиетнамското държавно управление, би трябвало да се вземе решение за ангажиране във допустимо най-кратък период на 125 000 бойци на Съединените щати, с цел да се предотврати комунистическото завладяване. "
Безусловната поддръжка на администрацията на Байдън за режима на Зеленски в Киев доближава стратегическа точка на изкривяване, не по-различна от тази на Линдън Джонсън през 1965 година Точно както през 1964 година LBJ ненадейно реши, че мирът и сигурността в Югоизточна Азия са жизненоважен стратегически интерес на Съединени американски щати, в този момент администрацията на Байдън акцентира сходен мотив за Украйна. Подобно на Южен Виетнам през 60-те години, Украйна губи войната си с Русия.
Украинските лечебни заведения и морги са цялостни с ранени и умиращи украински бойци. Упълномощеното от Вашингтон лице в Киев пропиля човешкия си капитал и в поредност от самоунищожителни контраофанзиви. Украинските бойци, които поддържат отбранителните линии против съветските бойци в Южна Украйна, са смели мъже, само че не са и простаци. Спартанците при Термопилите са били смели, само че все пак са починали.
Истинската заплаха в този момент е, че Байдън скоро ще се появи по малкия екран, с цел да повтори осъществяването на Линдън Б. Джонсън от 1965 година, като размени думата " Украйна " с " Южен Виетнам ": 
Тази вечер, скъпи американци, желая да ви приказвам за свободата, демокрацията и битката на украинския народ за победа. Никой различен въпрос не вълнува толкоз нашия народ. Никоя друга фантазия не гълтам по този начин милионите хора, които живеят в Украйна и Източна Европа... Не приказвам обаче за нахлуване на НАТО против Русия. По-скоро предлагам да изпратим в Украйна ръководена от Съединени американски щати коалиция на искащите, състояща се от американски, полски и румънски въоръжени сили, които да открият сухопътен еквивалент на " зона, неразрешена за полети ". Мисията, която предлагам, е мирна, с цел да се сътвори безвредна зона в най-западната част на Украйна за украинските сили и бежанците, които се борят да оцелеят от опустошителните офанзиви на Русия...
Катастрофата, обгърната в изразителност, не е методът да спасим народа на Украйна. Войната в Украйна не е фикция от " Call of Duty ". Тя е разширение на човешката покруса, която сътвори разширението на НАТО на изток. Жертвите не живеят в Северна Америка. Те живеят в район, който множеството американци не могат да открият на картата. Вашингтон прикани украинците да се бият. Сега Вашингтон би трябвало да ги призове да спрат.
Правителствата на страните от НАТО са разграничени в мнението си за войната в Украйна. С изключение на Полша и евентуално Румъния, да активизира силите си за дълга и изтощителна война с Русия в Украйна. Никой в Лондон, Париж или Берлин не желае да с Москва. започването на война с Русия, а тези малко на брой, които го вършат, са идеолози, повърхностни политически опортюнисти или
Когато американските сили най-сетне се изтеглят от Югоизточна Азия, американците считат, че Вашингтон ще прояви по-голяма въздържаност, ще признае рестриктивните мерки на американската мощност и ще води по-малко войнствена и по-реалистична външна политика. Тогава американците сгрешиха, само че в този момент американците и европейците знаят, че отводът на Вашингтон да признае законните ползи на Русия в региона на сигурността в Украйна и да договаря за преустановяване на тази война е пътят към нескончаем спор и повече човешки премеждия.
---
Дъглас Макгрегър, полковник (в оставка), е старши помощник в The American Conservative, някогашен консултант на министъра на защитата в администрацията на Тръмп, награждаван деец от войната и създател на пет книги.
Източник: 
Превод: " Гласове ". Следвайте ни в
 
 
 
 
21 Дек 202258821 Дек 2022359420 Дек 2022381020 Дек 2022362119 Дек 2022556116 Дек 20223197КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202272209 Дек 2022105317 Дек 202293017 Дек 2022255
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР